Eiken aging vat

75.0085.00

Klein handgemaakt tafelmodel wit eiken aging vat met houten standaard. Met dit vat van 1 liter kun je sterke dranken zoals whisky laten rijpen om ze een karakteristieke nieuwe smaak te geven. Elk vat heeft een gemiddelde char waardoor de inhoud kan interageren met het eikenhout, waardoor het een gladdere afwerking krijgt en het verbrande hout delicate nieuwe extra rokerige smaken vrijgeeft, samen met karamel en vanille.

Het eikenhouten vat is verkrijgbaar in 1 liter of 3 liter.

Bekijk onze FAQ’s en Onderhouds-/Gebruiksinstructies

Description

Een verouderingsvat (of aging barrel in de VS) is een geweldige investering, waarmee je sterke dranken zoals whisky, bourbon, brandy, port, rum en sherry kunt verouderen. Eikenhouten vaten voor het rijpen van whisky geven nieuwe smaken en diepten aan je gedistilleerde drank, door gebruik te maken van de houtskool in het vat om tannines en lactonen af te geven die vanille- en karamelsmaken versterken en de afdronk van de gedistilleerde drank zachter maken om hem rijker en gladder te maken.

Hoe gebruik je een eiken aging vat

Als je je eigen eikenhouten rijpingsvat hebt, kun je je gedistilleerde dranken naar eigen smaak laten rijpen. Onze vaten hebben allemaal een medium char, die het oppervlak van het eikenhout openbreekt, waardoor het nauw samenwerkt met de subtiele elementen van de whisky of andere spirit. Dit intensiveert het mondgevoel en voegt een groter scala aan noten toe, zodat je gekozen drankje goed opent, volledig uitzet en blijft hangen in de mond. De houtskool is een vorm van houtskool die de alcohol filtert en alle onzuiverheden verwijdert, waardoor het rijpingsproces verder wordt bevorderd.

Doordat je controle hebt over het rijpingsproces, kun je precies bepalen hoe je whisky of andere sterke drank moet smaken. Voor een scherpere spirit kan een paar weken rijping genoeg zijn, terwijl voor een echt harsachtige, balsamico smaak een rijping van een jaar de voorkeur kan hebben. Kleine vaten verouderen gedistilleerde dranken tot tien keer sneller dan de grote aging vat’s die in distilleerderijen worden gebruikt, omdat ze een veel groter alcohol-oppervlak hebben, waardoor de interactie tussen gedistilleerde dranken en hout sneller verloopt. Proef je gedistilleerde drank gewoon om de paar w

Additional information

Barrel Size

1 Litre, 3 Litres